Een recreatiewoning in Zeeuws-Vlaanderen: Zeeland op zijn best

Zeeuws met net dat beetje Vlaams

Onder de wapperende Blauwe Vlag van Nieuwvliet-Bad ligt het breedste strand van Zeeuws-Vlaanderen. Kinderen spelen heerlijk in de pierenbadjes die bij eb ontstaan, de volwassenen genieten van de rust en zon. De branding werpt keer op keer haar golven neer, jongeren proberen met hun surfplank of skimboard het juiste moment te kiezen. Het leven is goed in Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad. De perfecte combinatie van Zeeuwse nuchterheid met de bourgondische inslag van de Vlamingen zorgt voor een heerlijke, ontspannen vakantie.

Strand, zon en zee geven een heerlijk vrij gevoel

Een briesje waait de gordijnen voorzichtig open, de zon werpt zijn lichtstraal de kamer in, een nieuwe vakantiedag ligt op u te wachten. Boven de duinen laat een enkele meeuw zich horen. Daarachter hebben de golven het strand glad gestreken, alleen de voetstappen van een vroege wandelaar vormen een spoor. Nog even omdraaien, of toch heerlijk ontbijten in de tuin? Beide klinken aantrekkelijk. Dat is het vakantieleven op Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad.

Grenzeloos lekker: de sterren van de hemel

Asperges, zeekraal, lamsoor, oesters, mosselen, garnalen en Saefthinger lam eet u als de tijd daar is. Boerderijwinkels verkopen hun producten zo van het land. Koken wordt een feestje. Of toch lekker uit eten gaan? Hier toont zich het bourgondische karakter van de Zeeuws-Vlamingen op zijn best. De gerechten zijn afwisselend, de keuze is groot. U kunt een heerlijk versgebakken frietje stoofvlees of garnalenkroketje op de boulevard van Cadzand-Bad nemen of kiezen voor een lekker pannetje mosselen bij één van de gezellige strandpaviljoens. En dan zijn er ook de sterrenrestaurants zoals Spetters in de jachthaven van Breskens. Hier kookt de jonge Laurent Smallegange, die in 2013 op slechts 25-jarige leeftijd zijn Michelinster kreeg. Over de heerlijke zilte en aardse smaken van De Kromme Watergang van Edwin en Blanche Vinke (twee sterren) kan niet genoeg geschreven worden.

Ontdek Zeeland op zijn best met een recreatiewoning in Zeeuws-Vlaanderen!

Altijd ruimte voor sportiviteit

Het brede, schone strand biedt alle ruimte voor de leukste beachsports. Samen de competitie aangaan op het mulle zand, dat is altijd inspannender dan gedacht.

Water, strand en sportplezier

Ook de immer bewegende zee prikkelt de luierende zonliefhebber tot nieuwe activiteiten. Surfen, suppen, kajakken, de vele funsports zijn een fantastische aanvulling op zwemmen en pootjebaden. Elke leeftijd heeft zijn eigen vakantiewensen. Kinderen kiezen voor de spannende Cletemspolder, jongeren gaan deltavliegen, ouders fietsen over dijkjes en kronkelende polderweggetjes en grootouders wandelen langs de kust tot aan Knokke. Dit zijn zo maar wat mogelijkheden. Er is nog zoveel meer te doen rond Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad!

Als ook cultuur vakantie is...

Dan valt er veel te genieten vanuit Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad. Zowel in de zomer als in de winter kunt u slenteren door historische steden als Sluis, Brugge, Antwerpen en Gent met hun musea, terrasjes en winkels. De Kusttram van Knokke naar De Panne en terug laat u de bijzondere Vlaamse kust ontdekken.

Geschiedenis en modern plezier

Vestingwallen, stadspoorten en het Belfort, in Sluis ligt de geschiedenis voor het oprapen. De vestingwallen zijn grotendeels intact en u kunt er een mooie wandeling over maken. Het Belfort, de enige van Nederland, is een baken in het landschap. Vanaf de karakteristieke toren met de vier torentjes op elke hoek heeft u een prachtig uitzicht over het Zwin, de zee en het polderlandschap.

Binnen is een museum ingericht over onder andere de roerige historie van Sluis, ooit de belangrijke voorhaven van Brugge. Ook de grondlegger van Nederlands bekendste woordenboek – De Dikke Van Dale – meester Johan Hendrik van Dale (geboren in Sluis) ontbreekt niet.

Sluis bruist zeven dagen per week en dat al sinds 1908. Kort daarvoor had de Franse politiek het onderwijs door kloosters verboden. Als alternatief kwam in Sluis een groot katholiek internaat te staan dat Franse (en Belgische) jongens trok. Zij kregen op zondag bezoek van familie met als gevolg dat de winkels ook op zondag openden. Nog steeds komen veel Belgen op zondag naar Sluis voor de winkels en een heerlijke lunch of diner. Sluis heeft zowel gezellige eetcafés als het stijlvolle La Trinité dat al jaren een Michelinster heeft.


Bekijk de recreatiewoningen op Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad